Even wat anders dan gedacht... - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Christa Calis - WaarBenJij.nu Even wat anders dan gedacht... - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Christa Calis - WaarBenJij.nu

Even wat anders dan gedacht...

Door: christa

Blijf op de hoogte en volg Christa

29 Oktober 2006 | Ecuador, Quito

Ok, zoals jullie kunnen lezen mail ik nog steeds uit Quito!! Vorige week zaterdag had ik een bericht gestuurd, ben ´s avonds uit eten geweest met Susanne en de volgende dag zou ik naar Tena vertrekken.

Zaterdag op zondag ben ik de hele nacht wakker geweest, omdat ik ziek was. Toch ´s morgens om 8.00 uur de bus gepakt naar Tena. 6 uur later zonder problemen aangekomen. Alleen dat mijn buik nog steeds niet in orde was en ik onwijs pijn in mijn rug had. Het regende heel erg hard en ben met de taxi naar Establo de Tomas gegaan. Daar aangekomen zat het hek opslot en was er niemand. Me af laten zetten aan de weg en toen wilde de taxichauffeur ook nog een dollar meer dan we hadden afgesproken. Nou dat had ie aan mij mooi een verkeerde want ik had mijn dag toch al niet. Ik had alleen een briefje van 5 en ben net zo lang blijven zitten tot ik het terug kreeg! Hij was echt heel boos. En ik was rijk en hij was arm en ze deden daar niets voor niets... Dus ik in mijn beste spaans zeggen dat hij pech had en we 4 dollar hadden afgesproken en afspraak is afspraak.

Na een poos bij een heel klein winkeltje te hebben gewacht (wat gelijk ook de enige faciliteiten zijn daar) bracht een klein jongetje me weer naar establo en toen was er wel iemand. Ik had een cabaña voor mijzelf was zeiknat en heb de informatie doorgelezen over de school. Heb een eindje gewandeld en de paar kinderen die ik tegenkwam vroegen allemaal of ik de nieuwe engelse lerares was en verder verstond ik er geen hol van!! Heb heel goed nagedacht en kwam toen tot de conclusie dat dit niet is wat ik wilde. Ik wil nog zo veel reizen en daar heb je spaans voor nodig. Dus de volgende dag toen ik nog steeds ziek was heb ik mijn tas weer ingepakt en ben weer 6 uur in de bus gaan zitten om terug te gaan naar Quito.

Nu zit ik hier dus al weer bijna een week en heb het goed naar mijn zin. Dinsdag ben ik naar school gegaan om het een en ander te regelen om school. Ik slaap nog een maand bij dezelfde familie zodat ik mijn spaans een beetje kan oefenen. In een hostel praat je of nederlands of engels en dat kan ik al. Ik heb elke dag extra spaanse lessen op een andere school dan waar ik eerst naar toe ging. De lessen zijn een stuk goedkoper en het is een echt ecuadoriaans gebeuren, dus geen stiekem engels praten. Mijn lerares Vilma kan wel een klein beetje engels maar gebruikt het echt nooit en ze vind het ook niet goed als ik mijn woordenboek gebruik. Nee zegt ze: beschrijf het maar in de woorden spaans die je wel kan en als we er dan echt niet uitkomen mag ik het woordenboek gebruiken. We zijn weer vanaf het begin begonnen en het gaat eigenlijk best goed en ik heb er lol in dus dat is het belangrijkste.

Dan waren we ook nog op zoek naar een project waar ik vrijwilligerswerk zou kunnen doen. Maar omdat er 10 meiden van het ROC uit nederland zijn zit er al heel veel vol. Uiteindelijk ben ik vrijdag voor het eerst naar mijn project geweest. En toevallig is dat hetzelfde project als waar Susanne werkt. Vrijdag heb ik in de keuken geholpen en maandag begin ik in grupo 1. Met kinderen tot 2 jaar en elke week heb ik dan een andere groep.

Donderdag ben ik met Brad naar een klein restaurantje geweest tot na zonsondergang en toen konden we heel mooi alle lichtjes van de stad zien. Daarna zijn we naar een gratis concert geweest van een man en vrouw die zowel in spaans als portugees zongen. Echt heel leuk. Vrijdag was het heel druk in de stad omdat het bijna halloween is. Lekker wat gedronken en zaterdag zijn Brad en ik naar Papallacta geweest. Dat is 2 uur rijden op 3300 meter hoogte. En daar zijn warme baden. Het water is zo warm door de vulkanische grond daar. Heel erg lekker. En er was geen zon, erg bewolkt, dus hoefde we ons ook geen zorgen te maken over verbranden.....dachten we. Echt hoe het kan kan het maar ik ben zo rood als een kreeft. Dus vanaf nu maar altijd goed insmeren.

Een lang verhaal maar nu zijn jullie weer helemaal op de hoogte.

Liefs Christa

• 29 Oktober 2006 - 17:58

Mama:

Wat een verrassing nog geen bericht op mijn mail en toch al een verhaal op je site. Wij waren natuurlijk al aardig op de hoogte van je veranderde plannen. We missen de foto's. Van welk ROC komen ze?? Lekker genieten Liefs Papa en Mama

• 29 Oktober 2006 - 18:27

Ingeborg:

Hey,
    Blij om te lezen dat het goed met je gaat. Jammer van je vrijwilligerswerk maar goed dat je doet wat je wil doen!! Veel succes xx Ingeborg

• 29 Oktober 2006 - 18:54

Marianne Van Rijn:

Wat geweldig hoe jij dat allemaal regelt, petje af! Ik ben net terug van twee weken in de USA en had daar al moeite om in het Engels uit te drukken.
    Graag volg ik je verhalen.
    Gegroet, Marianne

• 29 Oktober 2006 - 22:05

Juan:

Hee Chris, Beetje jammer van Tena. Maar tot mijn stomme verbazing zoekt de wereld bekende inlegkruizenfabriek aldaar iemand die op project basis kan komen werken. Volgens mij zoeken ze iets van proefpersonen ofzo... Als je wilt kan ik je wel wat informatie sturen.
    Succes met je spaanslessen en de volgende keer als je een lastige taxichauffeur hebt moet je maar zeggen dat je Juan from Holland kent. Succes gegarandeert!

Juan Negro

• 29 Oktober 2006 - 22:11

Jenny Heijink:

Hallo Christa,
    Ik was (eindelijk!) bij je moeder op bezoek toen je belde over je veranderde plannen. Fijn dat je het weer naar je zin hebt en leuk je verhalen te lezen.
    Jenny

• 30 Oktober 2006 - 10:49

Nicole:

Hallo,

Jammer voor je dat je de taal nog niet zo goed beheerst. Maar ik vind het wel goed dat je daar dan nog wat meer tijd in stopt. Maar dan nog geen vrijwilligers werk. Komt dan ook wel weer. Maar ik mis wel de leuke foto's erbij. Niet van je ziekte dagen hoor want dat hoef ik niet te zien. Veel plezier verder en ik wacht op de volgende berichten. Groetjes Nicole vanaf het werk. Ps een berichtje van Kris. hoik christa hoe is het in equador leuke mensen om je heen en leker eten eeten ze daar ook anders dan ons ik heb wel eens ge zien op tv dat ze daar insecten daar heb jij ze al geproobeert en als je het hebt ge proobeert zijn ze lekker naa feel plesier nog daar groeten kris en ik hoor nog van je laater

• 30 Oktober 2006 - 11:04

Tom Klokkenburg:

Hallo Christa,

Heel leuk dat je zoveel plezier hebt daar. Veel succes bij je verdere activiteiten

• 30 Oktober 2006 - 19:07

Gerda Achterkamp:

Hey Christa,

Wat goed van je dat je zo'n beslissing neemt!
    Het is toch een hele onderneming en dan kun je maar beter wat meer Spaans leren. De foto's zijn echt mooi om te zien en ik blijf het allemaal volgen.
    Veel succes!
    Groetjes Gerda

• 30 Oktober 2006 - 21:54

Johan:

Mmmmmmm toch weer een leuke draai aan zoveel pech.
    Eet je wel voldoende fruit hahahahahaha
    Ga je goed en hier start de herfst, heb nog 10 mnd voor de jambo

• 31 Oktober 2006 - 18:07

Mirjam:

Als je plezier hebt in het leren, is het allemaal veel leuker.
    Goed dat je meer spaans gaat spreken met de mensen om je heen.
    Leuk om te lezen hoe het met je gaat!
    Groetjes mirjam, ralph en thijmen

• 02 November 2006 - 13:41

Leontine:

Heeee, alles weer okee. Goed om te lezen. Maar wie is Brad. Brad Pitt??
    Brad Choate? Brad Abrams of Brad Sucks?
    Ben benieuwd. het ga je goed, Leontine

• 03 November 2006 - 19:02

Anja:

wat een leuke mail chris.... ik heb een paar van je foto's uitgeprind.... die plak ik in mijn agenda... Hele dikke pakkerd anja