Puerto Quito
Door: christa
Blijf op de hoogte en volg Christa
21 Oktober 2006 | Ecuador, Quito
Hahaha even geleden hè. De week na Otavalo heb ik gewoon weer les gehad. Blijf het moeilijk vinden vooral alle stomme regels en vervoegingen niks voor mij. Maar goed dat hoort erbij. Op donderdag ben ik toen met Susanne gezellig gaan stappen.
Het weekend was alles dicht en werd er geen alcohol geschonken omdat er verkiezingen waren en ze niet willen dat er mensen dronken gaan stemmen.
Zondag vertrokken we om een uur of 8.00 bij het gastgezin om naar Puerto Quito te gaan voor de laatste week les. De busreis was 4 uur, maar het was een lekkere luxe bus en niet zoveel gestink als de vorige keer.
Puerto Quito ligt ongeveer 2500m lager dan Quito en je voelde in de bus de temperatuur stijgen. Aangekomen bleek het een stoffig stadje te zijn en omdat er verkiezingen waren was bijna iedereen op straat en heel veel pickup trucks vol met mensen.
We sliepen in een cabaña en bij gebrek aan... sliepen Susanne en ik samen in bed onder een klamboo. Er zaten redelijk wat muggen, maar achteraf mogen we niet klagen en valt het aantal bulten mee.
We hadden meestal ´s morgens les en ´s middags een activiteit. Maandag zijn we naar een waterval gegaan en hebben daar lekker in het koude water gezwommen. Dinsdag naar een fruitfarm waar we alles vers van de boom mochten proeven. Woensdag hebben we ´s avonds ringen gemaakt. Het hout was van een nootje en die mocht je dan schuren en polijsten tot hij klaar was. Donderdag naar een botanische tuin en we hebben chocolade gemaakt. We moesten eerst de bonen op het vuur verwarmen zodat de schil eraf kon toen malen en verwarmen met suikerwater. Het was vrij bitter maar met een banaantje goed binnen te houden. Vrijdag zijn we wezen tuben op een rivier. De band waar we op zaten was bij elkaar getrokken door een touw en dat zat vrij onconvertabel, maar we hadden onwijs lekker weer en het water was ook heerlijk. Dat vond ik echt het leukste van de hele week.
De lessen gingen echt heel slecht van de week bij mij. Ik heb ook echt het idee dat ik helemaal niks heb opgeslagen. Dus de gene die denkt dat ik straks vloeiend spaans kan heeft het mooi mis.
Vanochtend gingen we weer met de bus terug naar Quito. De eerste de ¨beste¨ bus gepakt. Hij zat vol locals en stopte in elk klein gat wat je maar kan bedenken. Achteraf hebben we er niet eens veel langer over gedaan, maar het was wel minder dan de heenweg. Ben echt blij met mijn nek kussentje dus Annemarie en Hans bedank Frans en Fred van Sinnas maar want die kwam uit hun voorraad!!
Morgenvroeg vertrek ik met de bus naar Tena. Dat ligt in de Oriënte en 4 km daarvandaan ga ik maandag met mijn vrijwilligerswerk beginnen. Heb geen flauw idee hoe de internet faciliteiten daar zijn, dus afwachten wanneer ik weer kan mailen.
Allemaal heel erg bedankt voor jullie berichtjes. Erg leuk om jullie reactie te lezen.
Liefs en een kus van Christa
22 Oktober 2006 - 08:25
Mama:
Ola, Fijn om je verslag te lezen en de foto's te bekijken.Wij zaten net in de bioscoop naar een Spaanse film te kijken toen je belde. Veel plezier bij je vrijwilligerswerk.
Hasta luego, Mama -
22 Oktober 2006 - 12:01
Petra:
Hai Christa, wat een leuke activiteiten onderneem je toch!Succes met je vrijwilligerswerk de komende tijd! Toi, toi! Kus van Petra. -
22 Oktober 2006 - 14:40
Annemarie:
Hoi christa.
Nou weet ik dus waar al die kussentjes zijn gebleven en ik maar zoeken,had er graag een mee gehad naar Bordeaux afgelopen week!Dit is maar een grapje en ik denk dat Hans er morgen hartelijk om zal lachen, die is dan net terug van een weekendje Parijs!Je hebt ons wel aangestoken met je reisverhalen!Nou morgen maar weer met frisse moed aan de slag en mochten er nieuwe komen,ik zal er wat voor je aan de kant leggen voor het geval je ze weer nodig hebt.Geniet er nog van,ik hou me op de hoogte!
Groetjes Annemarie -
23 Oktober 2006 - 09:48
Nichtje Nicole:
Hoi hoi! Ik hadgezien dat er nog een nicole had reregeerd op je verhalen, dus ik dacht zo is het duidelijker he! Echt super om al je verhalen te lezen en die fofo's zijn ok echt geweldig, leuk om je in 'actie' te zien! Maar dat je nog niet zo vloeiend spaans kan is toch ook niet zo raar na 5 weekjes.... 5 weken al gaat snel vorbij he?! Hier gaat alles verder prima,hier gaat het normale leven gewoon verder. Ik druk met school en werken enz. O ja ik heb een bungee-jump van jan gehad,op de pier in scheveningen toen we 4 jaar hadden!! zooo gaaf!
met marc gaat het ok prima, bij de luchtmacht is hij door z'n kamergenoten kaalgeschoren, naja 3 mm, geen gezicht hahahha.
Nou ik blijf je verhalen lezen en veel succes met alles en veel plezier!!
Dikke knuf -
23 Oktober 2006 - 14:00
Caren:
Hey Christa,
Wat gaaf om al je leuke reisverslagen te lezen en de foto's te zien! Ik ben echt jaloers! Zo te zien is de omgeving geweldig en vermaak je je prima! (beter dan een suffig kantoor in Rijssen ;)haha )Houden zo en succes met je vrijwilligerswerk!
Liefs Caren -
23 Oktober 2006 - 14:13
LEO:
heeeeez Christa,
ik merk nu pas hoe dit werkt, stukje schrijven via de website en dan ben ik op de site leesbaar. (het duurt even maar dan snap ik het ook.) Gaaf he om steeds Christa's belevenissen te lezen. Dan droom ik zachtjes weg - tot mijn collega mij weer wakker schudt.... Ik kan nl alleen op mijn werk op de site... (beetje langzame verbinding thuis)
Leuk al die berichtjes van iedereen!!
Maar natuurlijk blijf ik je ook hele lange saaie mails vanuit thuis sturen, want ik beleef toch nooit wat.
Groetjes Leontine
24 Oktober 2006 - 08:35
Anja:
Heej christo Como estas u? Wat een leuke foto's. ik zit op school en jij gaat in een rubberband het meer over. ik ben wel een beetje jaloers hoor. Heel erg veel succes met je vrijwillegerswerk. Een dikke knuffel van Anja -
24 Oktober 2006 - 11:33
Nicole:
Hallo Christa,
Nou zo te zien aan de foto's waan je jezelf toch wel een beetje in een paradijs. Vooral de foto bij de waterval. Wat een pracht natuur zeg. En wat ben je toch een cultuur aan het opsnuiven. Krijg je al heimwee??? Beter studeren op je spaanse lessen en geniet er nog maar volop van. Voor dat je het weet is het al weer voorbij.
Groetjes Bob en Nicole -
25 Oktober 2006 - 09:24
Wil:
Ha die Christa,
Tot nog toe klinkt het allemaal super gaaf. Ben benieuwd hoe je vrijwillegerswerk gaat. Je Spaans komt heus wel goed, kan nooit zo moieizaam zijn gegaan al mijn Duits en inmiddels kan zelfs ik mij daar aardig in redden.
Geniet van al het onbekends
Groet
26 Oktober 2006 - 06:57
Mirjam:
Hoi christa
Het komt wel goed met de spaanse taal. Je hebt in korte tijd de basis geleerd. Veel plezier en succes!
Groetjes Mirjam Ralph en Thijmen -
26 Oktober 2006 - 11:01
Gerlinda:
Hola chica quapa!!
Como estas? Te gusta Ecuador?? Aprender espanol es muy difficil (yo pienso) pero cuando tu hablas mucho, cada dia tu aprendes mas...
Zo nu even in het nederlands (valt echt niet mee dat spaans)... ik ben nu op mijn werk dus even een kort mailtje... dit weekend ga ik je mailen over Guamote... sorry dat ik nu pas reageer... Super om je verhalen te lezen zeg!! Ik krijg gelijk heimwee! Ik hoorde van Agnessie dat je het goed naar je zin hebt, fijn!! Agnes begint ook al een aardig buikje te krijgen zeg, wel stoer!! Nou ik ga je van het weekend mailen, heel veel plezier... en geniet er van!
Muchos besos desde Hollanda! Gerlinda -
26 Oktober 2006 - 12:48
Danielle:
Hoi Christa,
Ik vind het echt geweldig al je verhalen! De foto's vindt ik nog wel het allerleukst! Krijg zo een goeie indruk van Equador! Ik wens je heel veel succes met les geven, ben erg nieuwsgierig naar je verhalen daarover! tot de volgende mail... Groetjes Daan -
26 Oktober 2006 - 17:42
Joyce:
Je bent een echte lefgozer. Wat jij doet lijkt me een hele belevenis. Zo te lezen heb je ondanks wat kleine minpuntjes erg naar je zin. Nog veel plezier en succes en we blijven lezen. groetjes van norbert, joyce en justin -
27 Oktober 2006 - 20:23
Marije:
Hoi Christa,
Na een pauze weer een leuk nieuw reisverslag van je. Wat een ander leven zo he? En wat een ervaringen doe je op. Ik ben zelf 3 dagen naar London geweest en dat vond ik ook al helemaal geweldig. Lekker er helemaal tussenuit.
Geniet ze!
03 November 2006 - 15:55
Leoni:
hallo christa
wat een leuke verhalen en mooie foto's, volgens mij heb je het er wel naar je zin. Het is wel leuk om je zo te volgen. Ik wist helemaal niet dat je naar ecuador zou gaan, dit heb ik van nicole gehoord. Ik weet niet of je het al gehoord hebt maar ik ben inmiddels bevallen van een jonge zoon florian. Ik wens je nog een mooie reis toe en zal je op deze site in de gaten houden.
groeten leoni en de fam.